Behöver du hjälp?

Vanliga frågor och svar

Resa till Budapest

Alla som reser till Budapest för första gången blir hänförda av stadens skönhet och förvånade över hur stort Budapest faktiskt är, detta är helt klart en metropol som förtjänar en plats på listan över Europas bästa storstadsdestinationer.

Tips, vill du bara boka boende för en del av resan eller på en annan ort så kan du göra det här!

När det gäller sightseeing så lämnar Budapest ingen besviken. Ståtliga, imperialistiska byggnader får en att känna sig lite mindre än vanligt och stadens vackra, breda avenyer gör att det kittlar i magen av välbehag. Här finns vackra parker och praktfulla lövträd som mjukar upp stadens ståtlighet en aning.

Man behöver dock inte klappra omkring på Budapests gator dagarna i ända, här finns mer än bara skönhet. Att ta in på ett ungerskt spa är att ta hänsyn till livsnjutaren inom sig och att avnjuta av en kaffe och en bakelse på ett av stadens många fina kaféer gör lika mycket för själen som för smaklökarna.

Det finns oändligt mycket att se i Budapest så det är lätt hänt att man mest flänger runt för att hinna se så mycket som möjligt. Det är en fälla som många trillar i. Den viktigaste upplevelsen i Budapest är ändå att promenera längs de vackra avenyerna och ta sig tid att insupa stadens skönhet.

En klassisk sevärdhet och tillika upplevelse är Kedjebron. En promenad över den mäktiga Donaufloden gör vem som helst en smula knäsvag, särskilt när vägen över är så pampig som den här är.

Budaslottet är ett måste för den som besöker Budapest. Det har anor ända från 1200-talet och uppfördes av de ungerska kungarna. Idag är Budaslottet en del av världsarvet.

Världens näst största synagoga finns i Budapest. Denna imponerande religösa byggnad som uppfördes på mitten av 1800-talet har sittplats för 3000 människor. Den Stora Synagogan är dess namn.

Gillar man att interagera med folklivet på de platser man besöker så får man inte missa ett besök i Budapets Stora Saluhall. Här säljs allt från mat till souvenirer och kläder och de många stånden och butikerna är uppdelade på två plan. Öppet alla dagar utom söndagar.

I centrala Budapest finns Hjältarnas torg - också detta ett världsarv. Beskåda det imponerande Milleniummonumentet. Man påbörjade uppförandet av detta monument till firandet av tusenårsdagen av den ungerska nationen år 1896, men först 1929 stod hela monumentet färdigt.

House of Terror invigdes så senst som 2002 och presenterar information om situationen i landet under både den nazistiska regimen under Tyskland och den kommunistiska under Sovjetunionen.

Parlamentsbyggnaden är sannerligen en praktfull byggnad, den bär titeln som Ungerns största byggnad och Europas näst största parlamentsbyggnad. Idag är Parlamentshuset en uppskattad sevärdhet, särskilt vackert är det under månsken.

Resa till Ungern

Resor till Budapest