Flyg till Kapstaden - Sydafrika

Hos Ticket hittar du alltid prisvärda flygerbjudanden till Kapstaden. Vi erbjuder flyg från alla stora flygbolag och du kan även boka hotell och hyrbil hos oss. Sök och boka dina billiga flygbiljetter till Kapstaden här nedanför

Tips på sevärdheter

 


Garden Route

Upplev vilda urskogar som en gång täckte dessa delar av landet. Särskilt stark är dock inte vildmarkskänslan; trädgårdsrutten är en inrutad turistattraktion. Med detta sagt så finns det mängder av klockrena ställen att besöka längs den långa kuststräckan. Pittoreska Knysna och surfarnas högborg Jeffreys Bay, för att bara ge några exempel. Visst, det går att bränna hela sträckan mellan Kapstaden och Port Elizabeth på en dag, men mest får du ut av resan om du tar lite längre tid på dig – en eller till och med kanske två veckor.


 

Varmt på stranden - kallt i vattnet
Fina sandstränder finns så det räcker och blir över kring Kapstaden. Atlanten eller Indiska oceanen – det är bara att välja och vraka. Skillnaden märks inte så mycket som när du doppar tån i vattnet. Stränderna närmast city, längs Atlantkusten, har ofta vattentemperaturer som för tankarna till en porlande fjällbäck på vårkanten.  Grundregeln är – ju längre man färdas österut längs sydkusten, desto varmare blir också vattnet.


 

Vindistrikten
En resa till vindistrikten utanför Kapstaden är ett måste. Det största problemet att välja vilka av alla hundratals vingårdar man ska besöka. Stellenbosch, Paarl och Franschhoek är obligatorisk grundkurs, för betyg MVG kollar du även in de mindre välkända vindistrikten bakom kröken; Tulbagh, Robertson och Montagu.


 

Godahoppsudden
Har du bara tid för en enda utflykt under din Kapstadenvistelse är det denna du bör satsa på. Halvön söder om Kapstaden är en sällsam upplevelse med dramatisk, ödslig natur och vilt hav precis på den punkt där Indiska oceanen möter Atlanten. Parkera bilen och vandra ett par timmar längs någon av de markerade lederna. Du lär se babianer och strutsar, och med lite tur även zebror och valar.


 

Västkusten
Atlantkusten norr om Kapstaden är en rutt som ofta ratas av turister till förmån för säkra kort som Garden Route. Stämningen här är lantlig, vindpinad och sävlig. West Coast National Park är kronjuvelen längs kusten, främst ett eldorado för entusiastiska fågelskådare. Men kusten har fler ess i rockärmen – Paternoster, till exempel, som med sina vitkalkade hus längs en oändlig strand mest påminner om en nordfransk badort.